Ga naar main content

When I grow up, I wanna be famous

Als jong meisje speelde ik klarinet in een 80 koppig harmonieorkest. Hoe we allemaal samen de muziek tot leven konden laten komen, ieder met zijn eigen instrument en samen helemaal in harmonie, daar werd ik intens gelukkig van. Magisch, je zintuigen gaan ervan openstaan, je zet samen iets in beweging. Ik word nog altijd gelukkig van harmonie en samen iets creëren, alleen is het vandaag geen muziek maar zijn het 'pakjes'. Maar zoals je muzieknoten op papier hebt en er muziek van maakt... zo heb je ook pakjes en de beleving rond een pakje.

Spread the love around

Wat ik met Mamzel doe, is iets in de wereld zetten, een positieve impact achterlaten. In deze vluchtige wereld lijken we soms wel gevangen in een online mallemolen. Ik wil de mensen wakker schudden. Hen iets uniek geven. On- én offline. Met onze blijmakers voor het vieren en ondersteunen van bijzondere momenten laat ik voelen dat wat je geeft, je weer in veelvoud terugkrijgt. Liefde, moed, positiviteit, connectie…

Dat begint al bij onze verpakking. Een gerecycleerde doos, daar doen we met de grootste zorg en pret wat confetti, een notitieboekje, kaartjes met spreuken en snoepjes in. Nog een mooi papiertje errond... Zo geven we onze positieve energie geven door. Die komt terecht in de huiskamer, het ziekenhuisbed of op de werkplek. 

Plots komen we enorm kortbij en maken we echt een verschil: van je aankoop op onze vrolijke website tot het pakje en het jarenlange plezier ervan. Het zorgt voor een positieve verandering in iemands leven. Maakt er echt deel van uit.

Good vibrations

Mamzel staat voor blijheid. Dat is ons merk imago. Dat straalt van onze webshop af (de glimlach komt vanzelf als je een bestelling doet), dat zie je in onze productkeuzes, dat beleef je bij het uitpakken, dat hoor je aan de telefoon en dat lees je in onze nieuwsbrieven en op onze chat.

Mensen vragen hoe ik dat voor de wereld heb gekregen en het antwoord is: Dat was nooit een bewuste keuze. Dat is 'vanzelf' ontstaan vanuit wie ik ben. Kwetsbaar en ambitieus tegelijk. Nieuwsgierig en ruimdenkend probeer ik in het leven én in het bedrijf te staan. We houden onszelf als volwassenen zo vaak in. We durven niet te luid te zijn. Niet boos te zijn. Niet bang te zijn. Niet overdreven enthousiast te zijn. Wel, ik kan die jas heel makkelijk van me af gooien... als hier iets wordt geleverd of een klein succes in de mailbox binnenvalt, dan straal en kir ik van plezier. Blijheid is een fijne drijfkracht en richtingwijzer in het leven.

Mijn ziekte heeft mijn ogen geopend voor de vele kleine geluksmomentjes in het leven en wanneer ik blij ben, dan ben ik met heel mijn wezen blij. Uitdagingen maken ons sterker, we leren en groeien. Ik zet zeker en vast de toon bij Mamzel. Blijkbaar werkt mijn enthousiasme aanstekelijk. Dat is mijn superkracht. Ik inspireer anderen met mijn innerlijke kracht en relativeringsvermogen. Die positieve vibes resoneren hier door het bedrijf en iedereen die met ons in aanraking komt, die wordt besmet. In de goede zin.

Hard knock life

Mamzel is niet zomaar mijn bedrijf. Ik bén Mamzel. Die enorme betrokkenheid en verbondenheid maakt het ook vaak lastig. Zeker als een overname, pandemie,  business model switch, een zware ziekte, oorlog en crisis elkaar aan een rotvaart opvolgen. Aan dit bureau hebben evenzeer al tranen gevloeid en werd er gemopperd. Ook daarin ben ik open: je krijgt wat je ziet. Dat is intens voor mezelf en voor mijn omgeving. Late avonden pakjes maken voor een grote B2B bestelling, open shopdagen in het weekend en met de laptop op de schoot in de zetel om nieuwe producten in te laden in de shop. Als Mamzel ben ik geboren, als Mamzel blijf ik bestaan.

Ik mag mijn twee handen kussen voor mijn lieve, geduldige Roel die alles meemaakt aan mijn zijde. Hij wordt er heel vaak blij van maar niet altijd. Het getrouwde leven, niet waar. 

Lucky Star

Dit jaar ben ik geselecteerd als finalist voor de E-commerce Webceleb van Safeshops én staat Mamzel tussen de genomineerden voor Beste Webshop. Tot voor een paar maanden geleden zag ik mezelf totaal niet als kanshebber voor zo’n award. Daarvoor moet je toch expert zijn? Ik ga van uitdaging naar uitdaging, bundel mijn kennis en kracht met die van mijn medewerkers, concullega’s en experts om telkens beter te worden. 

De nominaties zetten me aan het denken. Misschien maakt net dat van mij een deskundige? Het feit dat ik mezelf voortdurend wil verbeteren. Door consequent en hard te werken, gesteund door een ijzersterk team.

We hebben een eigen productlijn, maken ontzettend veel mensen blij, thuis en op het werk én we zijn een prachtige markplaats voor jonge designers, nieuwe merken en gevestigde waarden. Het merk Mamzel staat ergens voor. Daar ben ik fier op.

De grote bekroning vindt op 6 oktober plaats. Met 2 kleppers langs mij (Femke Mussels-head of digital Zeb Fashion Society en Sven Dewaele-Pharma Pets), die net als ik, iets ferm in de ecommerce wereld willen teweegbrengen. Word ik de e-commerce Webceleb van het jaar? Wie weet... Het idee alleen al motivereert me om gas te blijven geven. Een celebrity? Ik?

The award goes to...

De award voor Webceleb gaat jaarlijks naar een e-commerce persoonlijkheid in ons land. Het klinkt allemaal heel glamoureus, die titel en na-tuur-lijk ben ik in de wolken met de nominatie alleen. Laat staan mocht ik 'em winnen. Inspiratiebron en blijmaker in het e-commercelandschap zijn, gaat me goed af ;) Maar zal ik die glamour bubbel eens even doorprikken? Deze mogelijke Celeb loopt 's morgens ook rond in het magazijn met een karretje om de orders van de avond en nacht voordien te pikken. We hebben een vernuftig logistiek systeem dus heel wat is geautomatiseerd maar de mamzel-touch is weldegelijk nodig om alles gedaan te krijgen. Pakjes maken we één per één, bijhorende persoonlijke boodschappen schrijven we met de hand, alles wordt opgestapeld in grote postkarren die 's avonds door onze vaste postbode worden opgehaald. Jouw Celeb sleurt met zware dozen, versnijdt en vouwt karton en houdt het magazijn op orde. Gelukkig hoef ik dat niet alleen te doen en kan ik rekenen op een top team.  

De organisatie en de (financiële) kopzorgen, die draag ik wel alleen. Soms is er twijfel of wat schrik, zeker deze tijden. Het is niet al goud wat blinkt. Dat is het nergens. En wij blijven keihard positief. De wereld heeft meer blijheid nodig.

This is the greatest show

We zitten in de e-commerce dus het is een evidentie dat social media de grote motor is achter het aantal webshopbezoekers. Bijna vergroeid met mijn smartphone zie ik overal verhalen en beelden. Daar zit mijn achtergrond als interieurarchitecte voor iets tussen natuurlijk. Intussen krijg ik inhouse en extern marketingondersteuning. We tonen veel producten - met meer dan 2800 verschillende producten op de webshop valt er altijd wel iets nieuws in beeld te brengen en ik sta zelf vaak voor de camera. Niet omdat ik per se 'instafamous' wil zijn, wel omdat ik voel dat het voor een diepere connectie zorgt met onze volgers en klanten.

Als ondernemer kan je je tegenwoordig niet meer verstoppen. Je personal brand speelt een rol in het aankoopproces. Mensen kopen van mensen. Onze klanten willen me horen vertellen, producten zien demonsteren en me volgen in hetgeen ik doe. De "Expert" E-commerce ben ik niet. Wel het gezicht van Mamzel (de mooiste webshop van het land) en een open boek en sta op de voorgrond. Of dat helpt om Webceleb - Webpersoonlijkheid van het jaar 2022 te worden, dat zullen we binnenkort weten.

En dan nu, nog even stemmen ;) Via deze link > Kim Severy (code 250952)

Dankjewel iedereen!!!! Spread the word.