Ga naar main content

De award gaat naar...

Drie maanden geleden deden we een dansje met het hele team. Safeshops liet ons weten dat we genomineerd waren met ons nieuw webshop machien in de categorie Medium Webshops voor maar liefst zes categorieën. Nog meer reden tot dansen: ik was een van de drie finalisten voor Webceleb 2022. 

Een drukke zomer en heel wat stem campagnes later schrijf ik deze blog om jou het relaas te vertellen van een bewogen - moeten er nog zakdoeken zijn? - Safeshops Award avond.

My name is Severy. Kim Severy.

Het decor: UGC Mechelen. Een zaal vol blinkende mensen want het thema van de award show is James Bond. Wie mij kent, weet dat ik me heel goed op mijn gemak voel op mijn basketsloefkes en in een losse jurk. Maar ik moet toegeven dat ik er stiekem wel van genoot om me voor deze avond eens op te kleden als een diva. Licence to kill and dressed to win? Dat lees je verderop. (cliff hanger)

Embrace change

Wat de uitslag ook zou zijn, ik voelde me tot voor deze avond al als een winnaar. Dit deed me even stilstaan bij de voorbije periode en dat kwam net op het juiste moment. Het waren drie hectische jaren waarin we onszelf hebben herontdekt. We bouwden aan een nieuw team, nieuwe klanten en leerden elkaar daarin te vertrouwen. De pandemie kreeg ons niet klein maar dwong ons net om het roer om te gooien. Verplicht het schip keren en dat lukt ons nog ook. Intussen wees ik een tumor de deur op mijn 40ste en hield Mamzel het hoofd boven water terwijl anderen door corona kopje onder gingen. 

Embrace change. Dat is het motto. Dat omzetten in actie is de echte uitdaging. Elke dag geloven in onszelf, in hetgeen we doen. De positiviteit bewaren en overbrengen op het team. Ook wanneer het binnenin mij soms stormt. Het leven betekent groeien want anders leef je niet meer. Ieder volgt zijn eigen groeipad en dat van mij is precies eerder een achtbaan. Enjoy the ride.

The world is not enough

De wereld is niet genoeg. Daarom creëren we een parallel Mamzel universum waar vrolijkheid en openheid primeren. Waar we de zon elke dag laten schijnen en blijheid verspreiden. Waar het confetti regent, gewoon zomaar.

Ik ben enorm blij dat wordt opgemerkt dat wij, ik met mijn passie als blijmaker en wij allen met onze mamzellige vibes, van elke koopervaring een feest kunnen maken. Klantenbeleving is bij ons de norm, nog voor het een ding werd. Het is plezant en uitdagend om in de e-commerce- en retailwereld mensen te raken en te inspireren op m'n eigen authentieke manier. 

Het mag blinken

Safeshops organiseerde voor het zesde jaar op rij de Awards. Voor de tweede keer werd er een Webceleb gekozen: de E-commerce Persoonlijkheid van het Jaar, powered by Bol.com. Dat een organisatie als Safeshops e-commerce in de kijker zet is enorm belangrijk. Het draagt bij tot een veiligere, betere online koopervaring voor iedereen en het houdt de standaarden hoog. Zo hebben we het graag. Zelfs het beste is niet goed genoeg voor onze klanten.

James Bond was het thema. Beeld je daarbij alle mannen in een mooi kostuum in en de dames in lange, zwarte jurken. Veel bling en veel cava. Het hele Mamzel team zag er zo knap uit. Als er een award was voor Best Geklede Crew dan hadden we die met zekerheid mee naar huis genomen.

From Lummen with love

Eindelijk was het tijd voor de bekendmaking waarop ik - en vele lieve mensen met mij - al drie maanden zat te wachten. E-commerce persoonlijkheid van het jaar. Zou het? Het feit genomineerd te zijn naast Sven De Waele van Pharmapets en Femke Mussels van ZEB deed me al een paar centimeter groeien van trots. 

De enveloppe ging open en toen ze mijn naam uitspraken leek het of de hemel ook een beetje open ging. "De Webceleb 2022 is...Kim Severy." Ik voelde warmte tot in het kleinste hoekje van mijn hart. Tranen, ja die voelde ik ook. En vreugde. Fier. En een grote blos op mijn wangen. Ik, dat blonde meisje uit Kerkom, dat haar buikgevoel volgt en zichzelf vaak een kleine garnaal voelt. Dat blonde meisje doet het meer dan goed. Ik weet dat mijn buikgevoel voortkomt uit mijn ervaring, mijn passie en mijn gezond ondernemersverstand. Dat allemaal wordt nu erkend en oh boy...dat voelt heerlijk.

Inspirator en mentor

Ik neem deze award serieus. Voor mij is dit geen egostrelend beeld maar een bevestiging dat ik de rol van inspirator mag opnemen. Precies dat zal ik het komende jaar doen. Cis Scherpereel, de vorige Webceleb, heeft de toon gezet. Ik zal iedereen trots maken die op me heeft gestemd. Andere jonge ondernemers onderdompelen in de wereld van e-commerce. Een platform bieden aan starters, een mentor zijn voor wie wil groeien en een community bouwen waar ik hen allemaal samenbreng. Ik beloof je vooral dat ik mezelf zal blijven. Een spraakwaterval, bubbelend, nieuwsgierig, af en toe lichtjes onzeker en leergierig. 

Zes Webshop Awards

Met onze webshop viel er een prijs binnen te halen in een van zes categorieën. Beste logistiek, Payment Hero, Customer Friendliness, Brilliant Concept, Sustainability en de Diamond Award voor de webshop die in alle categorieën uitblonk. In onze reeks speelden we tegen kleppers als Toychamp, Sleepworld en Les Jumelles.

Customer Friendliness! Daarvoor werden we bekroond: we mogen 2 trofeeën mee naar Lummen nemen. Als we een schouw hadden, zouden we ze er opzetten. Nu krijgen ze een mooi plaatsje in de inkomhal waar alle klanten het kunnen zien want het is tenslotte ook een beetje hun verdienste. Al die trouwe klanten die zich deel van de Mamzel club voelen. De nieuwe klanten die, los van het sterke Limburggevoel, graag bij ons vertoefen online of tijdens de openshopdagen. 

Op 22 maart dit jaar - niet geheel toevallig op mijn verjaardag - lanceerden we onze nieuwe webshop. Een prachtige, krachtige en vrolijke webwinkel gemaakt door het team van Yappa. Zes maanden lang bedenken en bouwen, vervolgens met een grote knal lanceren. Daarmee zijn we klaar voor de toekomst met een online winkel die nog zoveel meer aankan dan hetgeen je nu al ziet. Let maar op want we blijven vernieuwen. 

Samen met het team van Continuans zit onze back end, logistiek en administratie zo efficiënt mogelijk verweven wat het werk lichter maakt.

Klantvriendelijk, dat zijn we

Hadden we op voorhand zelf mogen kiezen uit de verschillende categorieën, dan hadden we ongetwijfeld zelf de prijs voor Customer Friendliness gekozen. Klantvriendelijkheid dat is geen plug in op je website, geen snelle oplossing, dat zit in het DNA van je merk. In ons DNA. Van de video hulp tijdens het kiezen via Whatsapp, de confetti in je pakje en de snelle levering tot de rustige stem van Marlies op de klantendienst. Alles doen we met het plezier van onze klant in gedachten. Blijheid verspreiden. Altijd.

Speech! Speech! Speech!

Mijn grote dankspeech begint, hoe kan het ook anders met:

"Ik wil in de eerste plaats mijn ouders bedanken, Freddy en Gerda, die mij op de wereld hebben gezet en me hebben getoond hoe die gekke wereld werkt. Me liefde hebben gegeven en echt alles doen om mij en mijn broer gelukkig te maken.

Mijn andere grote bron van geluk zijn mijn man Roel en mijn zoon Fons. De twee tofste mannen van de wereld. De meest geduldige, dat ook want het is niet altijd evident om een goed evenwicht te vinden tussen Thuis en Mamzel. Dat ondervinden ook de rest van mijn familie en mijn vrienden. Merci allemaal. Dikke kus.

In mijn team zitten oprecht schone mensen. Die elk een cruciale rol spelen in de uitstraling van Mamzel: logistiek, klantendienst, marketing, inpak,.. Allemaal samen maken we dit waar. Dank u wel team, om achter en langs mij te staan.

Veel dank ook aan onze leveranciers, partners en merken om in ons te geloven. Om voor ons te kiezen als marktplaats. Om ons hun creaties en merk toe te vertrouwen. 

Vanzelfsprekend een oprechte dank aan Safeshops, Cis Scherpereel en Bol.com. De nominatie deed ons zweven, de gesprekken met Cis inspireerden me. De Customer Friendliness Award en de bekroning tot Webceleb zijn de wind onder onze vleugels. Mamzel zal grootse dingen doen. Let maar op.

Bedankt aan jou. Aangezien je dit leest ben je een Mamzel fan en dat doet me zoveel plezier. Bedankt aan iedereen die heeft gestemd op mij, die de enquête voor de webshop awards heeft ingevuld, die de boodschap verspreid heeft om op ons te stemmen, die over ons praat, die reviews invult en aan ons denkt wanneer er iemand blij gemaakt mag worden. Blijf de weg naar Mamzel vinden. Voor alle cadeaus groot en klein.

Hoe overweldigend het soms is, we vechten elke dag voor ons mooie bedrijf. Niets gaat vanzelf, gelukkig maar want dat doet ons groeien. We blijven ook in deze rare tijden positief, de blik vooruit. Kom vreugde tanken in onze winkel in Lummen tijdens een van de Open Shopdagen of shop vanop afstand. 

Ik blijf me inzetten om positiviteit rond te strooien. Naast 'Kim van Mamzel' zal ik ook altijd 'Kim die kanker overwon' blijven. Deel van mijn leven. Op dat vlak hoop ik moed en hoop te kunnen overbrengen op iedereen die hetzelfde lot ondergaat. Dat het kan, dat beest overwinnen. Dat het kan, je leven verder uitbouwen. Dat het kan, gelukkig zijn. 

Mamzel, de winkel van jouw blijmakers.

Tot snel!

Kim