8 maart is internationale vrouwendag. De dag waarop vrouwenrechten wereldwijd extra aandacht krijgen. Wikipedia leert me dat op 8 maart 1908 in New York de eerste vrouwenstaking plaats vond. De textielarbeidsters protesteerden tegen hun slechte arbeidsomstandigheden met de poëtische woorden: "Wij willen brood én rozen".

Dagelijks brood. Pascale Naessens vertelt wel dat we geen brood meer moeten eten. Of je die raad volgt of niet dat laat ik aan jou over. Maar de symboliek van dagelijks brood kan iedereen begrijpen. Dat is de fond die iedereen nodig heeft om op te kunnen bouwen. 

Soms zou ik willen dat ik tevreden bleef met de basics. Want als dat in orde is, dat is al heel wat. Als je een warm huis, een zinvolle job en een warm gezin hebt, dan ben je absoluut al bij de gelukkigen. Dat besef ik heel goed. Maar nadat ik me kortstondig in dit contentement gewenteld heb, dan wordt Kim de veelwiller weer wakker. Ik wil ook de rozen. Veel!

Ik weet dat het soms té is en toch kies ik er telkens voor om gretig in het leven te staan. Om veel te willen.

Ik wil een goede mama, partner, werkgever, zakenvrouw, vriendin, dochter, tante, buurvrouw en kokkin zijn. Ik wil ook zen zijn. Ik hoef niet meer veel spullen maar wel graag mooie. En op reis gaan. En dansen. En lid worden van de zelfoogsttuin of imker worden...

Terwijl ik het aan het schrijven ben, moet ik al lachen met mezelf. Kim, gij onnozel kieken. Hol nog maar wat harder achter al je dromen aan. Ik weet dat het soms té is en toch kies ik er telkens voor om gretig in het leven te staan. Om veel te willen. 

110 jaar geleden hadden vrouwen nog niet de kansen om achter de rozen aan te gaan. Ik ben zo blij en dankbaar dat ik in deze tijd mag leven waar zo veel mogelijk is. En ik ben een weegschaal, ik ga vanzelf mijn balans zoeken als ik weer in overdrive ben. Dan zoek ik mijn dagelijks brood weer op en zucht van contentement.

Voor jullie brood kan ik niet zorgen. Dat moeten jullie zelf doen. Maar ik heb wel een hele winkel vol mamzellige 'rozen'. Verwen jezelf vandaag. Of laat je verwennen. En als jij die veelwiller bent die een nieuwe uitdaging zoekt, misschien is dan wel jouw moment om een mamzellige rozenverkoper te worden?

dikke kus
Kim

8 t.e.m. 11 maart: gratis verzending!

Dus ja, verwen jezelf vandaag. En morgen. En daarna... Want van 8 t.e.m. 11 maart is de verzending gratis, voor elke bestelling vanaf €30! Dus wacht niet te lang en stel dit weekend je boeketje vol mamzellige rozen samen. Wij trekken maandag onze loopschoenen aan, zodat jij snel kan genieten van je kadootjes.

x Team Lummen

ZaakvoersterKim Hardy
Volgende blogbericht Fashion Ammehoela: €25 korting op t-shirt of sweater